Recept-img

Kullachips passar perfekt som topping, smakförhöjare eller dekoration när du lagar mat. På denna sida bjuder vi på några av våra bästa recept, fler kommer efterhand. Har du tips på ett recept med Kullachips som ingrediens är du välkommen att maila oss, så lägger vi in receptet här!

Potatisgratäng fläskfilé och med chips, 4 personer

500 g fläskfilé
2 tomater
1 gul lök
200 g Kullachips Ramslök och havssalt
2 hg champinjoner
4 dl grädde eller mjölk
2 hg riven ost

Skär fläskfilén i skivor, krydda med salt och peppar och bryn dessa.
Smörj en ugnsfast form och täck botten med de färdigbrynta skivorna.
Bryn lökringar och lägg dess ovanpå köttet.
Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå köttet.
Lägg chips över hela formen så att allt täcks, tryck till.
Skiva och bryn champinjonerna, krydda och gör en tunnare stuvning.
Häll stuvningen över chipsen precis före gräddningen.
Strö riven ost över.
Gratineras ca 15-20 minuter i 225°C tills gratängen fått fin färg.

Vegetarisk chips rätt, 4 personer

2 burkar tonfisk
1 stor röd lök
2 hg bunt färska champinjoner
5 dl grädde
100 g Kullachips Persillade
2 dl riven ost

Fräs rödlöken i lite olja.
Bred ut tonfisken i botten av en ugnsfast form. Krossa ½ påse chips och lägg ett lager över tonfisken. Koka en svampstuvning av grädde, mjölk, champinjoner, kryddor. Bred den över chipsen tillsammans med rödlöken. Strö över osten. Krossa mer chips och strö över den rivna osten.
Gratinera ca 10-15 minuter i mitten av ugnen, 150-200 grader tills osten smält och chipsen börjar få lite färg.
Det översta lagret chips ska alltså vara knaprigt!
Servera till en fräsch sallad.

Ört- & honungsdipp

2 dl crème fraiche
1 tsk citronjuice
1 dl hackade färska örter (basilika, timjan, persilja)
1 msk honung
salt
svartpeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser. Låt stå kallt ett par timmar före servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *